Teràpia de parella a Santa Coloma de Farners (Girona)

Quan parlem de Teràpia de Parella ens poden venir a la ment tota una sèrie de problemes que poden portar a dues persones a demanar ajuda professional. Què pot estar influenciant negativament en la relació? la rutina, les famílies polítiques, la falta de comunicació i d’afecte o les infidelitats, entre d’altres.

Què fem en una sessió de Teràpia de Parella?

El que fem a les sessions de Teràpia de Parella és analitzar quins són els problemes que predominen i ensenyar a les persones a cobrir aquestes necessitats i carències que fan que una relació no sigui del tot satisfactòria. En altres paraules, posem sobre la taula tots els elements i intentem analitzar-los detingudament per a buscar solucions.

Terapia de pareja en Santa Coloma de Farners

Hem de tenir en compte que la Teràpia de Parella no és la panacea de les relacions, moltes vegades ens trobem amb problemes que dificulten el procés. En poden ser exemples el fet que un membre de la parella no vulgui col·laborar o que no estigui igual d’interessat/da. Però si aconseguim treure tots aquests obstacles, la Teràpia de Parella és un recurs molt potent per a ajudar a aquelles persones que necessiten millorar la seva relació i recuperar la xispa que havien perdut.

Problemes en la relació de parella

Segons Feliu i Güell, dins el concepte d’amor és necessari diferenciar i tenir en compte la felicitat i el benestar de l’altra persona, la d’un mateix i la preservació de la individualitat. Implica tenir respecte per la parella i per a un mateix, creant una relació equitativa. 

De vegades les parelles busquen la Teràpia de Parella perquè algú els digui qui té raó i qui no, però la Teràpia de Parella va molt més enllà. El terapeuta no actua com un jutge, perquè cada una de les parts té raó: la seva raó. Moltes vegades utilitzo la metàfora de la muntanya, una metàfora que em van explicar a un curs de Teràpia de Parella: 

 La teva parella i tu quedeu en pujar una muntanya per camins diferents. Us trobareu a dalt de tot, on hi ha un castell. Un va pel camí de la dreta i l’altre per el de l’esquerre. El camí de l’esquerre està ben marcat, hi toca el sol, hi ha unes vistes espectaculars, molta flora; és un passeig molt agradable. El camí de la dreta està brut, no hi toca el sol, hi ha neu, costa molt caminar entre les branques… no és gens agradable caminar-hi! Quan arribeu al castell, un diu que ha sigut un camí meravellós i l’altre que ha sigut horrible.

 

Psicoterapia de pareja

Qui té raó?

Un? l’altre? Els dos? Cap? La mateixa muntanya, però vivències totalment oposades. I les dues versions igual de vàlides, perquè cadascú ho ha viscut d’una manera, a la seva manera. No es tracta de saber qui té raó, sinó d’escoltar com s’està vivint una determinada situació. Escoltar-ho des del dor, des del respecte. Només així serem capaços i capaces d’entendre.

La meva experiència com a terapeuta de Parelles a Santa Coloma de Farners

M’encanta oferir el servei de Teràpia de Parella, perquè m’emociona veure como es van col·locant les peces del puzzle, un puzzle diferent al que hi havia abans. Trobar la individualitat dins la parella i viure-la. Trobar-se amb l’altre dins la parella i gaudir-ho. Aquest és el millor regal: el fet de poder construir una nova realitat on hi ha lloc per dos individus, dues persones que s’estimen i es respecten.

Al llarg dels anys m’he trobat amb moltes parelles trencades que han aconseguit posar una nova base a la seva relació. També m’he trobat amb parelles que han decidit seguir per camins diferents i que ho han fet amb valor i valentia, conscients del que feien. Espero poder seguir acompanyant a parelles en aquest caminar, oferint el que necessiten a cada moment. Amb respecte i amor. 

Ir arriba