Buscar
  • Anna Pamplona Bruset

Tu pots ser qui vols ser.

Fa uns mesos m’explicaves que estaves estancada, que semblava que res t’acabava d’anar bé…: a la feina molta pressió i estrès. A casa semblava que tampoc podies expressar com et senties perquè llavors la teva parella es sentia malament. Físicament et veies apagada, sense vida, malament. M’explicaves que tot ho veies fosc, sense que res tingués massa sentit.

Et preguntava quina seria la teva il·lusió i la tenies clara: comprar-te una bicicleta. Només de dir-ho en veu alta et brillaven els ulls. Però de seguida em deies que la que TU volies valia molts diners, que la gent del teu voltant (parella i família propera) et deien que no t’havies de gastar aquesta quantitat per un caprici… que hi havia coses més importants, que s’havia d’estalviar. Tu t’ho creies a mitges i, quan en parlàvem, recordo que jo et deia “ja sé què vol que facis la gent, però… tu què vols fer?”

Fa unes setmanes em vas enviar una foto d’un paisatge. Eren quarts de 7 del vespre i havies pogut sortir amb la teva bici a fer una volta. Em deies que eres feliç i que tot, mica en mica, s’havia anat posant al seu lloc. Me’n vaig alegrar tant! perquè sé que tu pots ser qui vols ser.

Hi ha molts aspectes de les nostres vides que no podem controlar: accidents, malalties, pèrdues… però n’hi ha d’altres que sí. Hi ha una frase que m’encanta que diu: QUE TINGUEM LA SERENITAT PER ACCEPTAR LES COSES QUE NO PODEM CANVIAR, EL VALOR PER CANVIAR LES QUE PODEM CANVIAR I LA SAVIESA PER VEURE’N LA DIFERÈNCIA.

Intentar canviar allò que no podem canviar només ens portarà frustració, ràbia, impotència… hem de tenir els ulls oberts per a poder detectar si PODEM o NO PODEM fer-hi res. En canvi, moltes vegades ens pensem que no podem canviar les coses que SÍ podem canviar; potser perquè estem en un bucle i no veiem més enllà d’aquest, potser perquè ens hem acomodat, potser perquè ens fa por canviar-ho.

Fem un cop d’ull a les nostres vides i siguem conscients d’això, ens ajudarà a ser qui nosaltres volem ser.


#psicologia #psicologo #psicoterapeuta #psicologossantacolomadefarners #psicoterapiaonline #psicologiaonline #psicologosgirona

4 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Botons