Buscar
  • Anna Pamplona Bruset

Ruptures i el dol.

Una ruptura de parella sol ser complicada en molts aspectes. Segurament hi ha un de la parella que ho pateix més que l'altre. No ho viu de la mateixa manera el que deixa (perquè vol explorar nous camins, perquè no està bé en la relació, perquè s'ha cansat de l'altre, perquè s'ha enamorat d'una altra persona...) que el que és deixat. I encara afegiré que, masses vegades, el que és deixat no se n'adona (o no se'n vol adonar) de la situació fins que tot li ha explotat als morros.


Sigui com sigui, tant si deixes com si ets deixat, hi ha d'haver un procés d'adaptació a la nova situació que requereix temps, paciència i altes dosis d'amor cap a sí mateix. Diem que s'ha de passar un procés de dol, que moltes vegades és descrit com una "muntanya russa". Moments bons, moments no tan bons i moments d'estar al pou. Hi ha llàgrimes, hi ha records, hi ha culpa, hi ha ràbia, hi ha frustració. Tot s'ha d'anar integrant, mica en mica.Si ets deixat, és possible que vegis que la teva exparella "refà" la seva vida de seguida, que de cop sembla que sigui molt feliç, que proclama als 4 vents la seva alliberació a través de les xarxes socials (maleïdes xarxes, tan útils però tan desastroses altres vegades), que de cop ja està vivint amb una altra persona o té una criatura. I en canvi et veus a tu en un mar de llàgrimes, el futur s'enfosqueix i perds totes les il·lusions. Tot això encara és més dramàtic si hi ha fills pel mig, és clar.Tan important és el treball que fa la persona que deixa com la persona que és deixada. No es tracta de buscar culpables, perquè tots tenim la llibertat de fer el que necessitem i de triar amb qui volem estar. Es tracta d'integrar la pèrdua de la relació que teníem (per decisió pròpia o imposada), es tracta de tenir temps per saber i sentir cap a on volem anar. Sense substitucions ràpides per no pensar o per no estar sol.Tenim tendència a passar per alt aquests processos tan importants per estalviar-nos el patiment i el dolor. Tenim tendència a guiar-nos pels "subidóns" de noves experiències. Però, afortunadament, tots patim. El patiment és savi, si s'obvia tornarà a aparèixer i pendrà altres formes en un futur no molt llunyà.
#psicologia #psicologossantacolomadefarners #psicologoonline #psicoterapia #santacolomadefarners #psicologosils #sils #riudarenes #angles #lacellera #online #psicologasantacolomadefarners #psicologa #psicoterapeutaonline #online #psicòloga #psicòleg #psicoonline #girona #psicologosgirona #psicoleggirona #onlinegirona #terapiagirona #ruptura #duelo

9 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Botons