• Anna Pamplona Bruset

Ansietat. Només malestar físic?

Actualizado: 11 de jul de 2020

Treballar amb adults m’encanta. Al llarg dels 8 anys que fa que em dedico a la psicologia i psicoteràpia en l’àmbit privat he vist moltes persones amb ansietat. Moltes. Majoritàriament consulten per problemes físics: insomni, malestar general, taquicàrdies, marejos, falta d’aire, sensació d’estar patint un atac de cor. També tenen la sensació de perdre el control sobre sí mateixes, d’estar fora de sí.


És important explicar què és l’ansietat i com n’és, de necessària! Com ens permet respondre davant una situació de perill, com ens activa per afrontar situacions que ens fan por.


Generalment tothom busca una vareta màgica que elimini tota la simptomatologia tan desagradable que ens desperta. Unes pautes (quantes vegades m’han dit que volien pautes?? Milers!) per poder deixar de patir. “Jo estic bé amb la meva vida, no sé perquè em ve aquesta ansietat, no cal que busquis res més”.

.

Passen les sessions, generalment molt poques, i comencen a sortir coses. Insatisfaccions. Pors. Malestars. Ferides no resoltes. Mals hàbits…


Ahir, justament, em va passar amb un pacient. Inicialment es va posar en contacte amb mi per ansietat forta (i res més) i durant la sessió vaig tenir la sensació que s’obria una caixa plena de tresors amagats. Quantes coses van sortir! Casualitat? No ho crec!


I què fem quan surten aquests tresors amagats? Agafar-los, un per un, mirar-los, escoltar-los, donar-los el valor que tenen. Potser de vegades s’han de netejar i guardar-los a un lloc nou.


És un camí una mica llarg, però totalment necessari. Sinó mai podrem viure alliberats. I de cop, mica en mica, tot va prenent un altre sentit. I l’ansietat, mica en mica, es va transformant.


No t’equivoquis, no és “només” ansietat. No és “només” malestar físic. Deixa que l’ansietat et guiï i et porti cap a allò que has de treballar. T’hi animes? 👉annapamplona.com / 972931046 / Santa Coloma de Farners (Girona)


#psicologia #psicoterapia #psicologos #santacolomadefarners

6 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo