Buscar
  • Anna Pamplona Bruset

El poder de la psicoteràpia

Ahir va venir ella, feia un mes que no la veia. De seguida vaig notar en la seva mirada el canvi que havia fet en un mes. La vaig veure decidida, trepitjant fort, contenta. La seva llum blava li sortia per tots i cadascun dels porus de la seva pell. I em va venir aquesta imatge al cap i la vaig plasmar en un paper. Ella sortint d'entre les cendres, ella renaixent.


Recordo quan em va trucar per demanar-me hora. La seva vida acabava de donar un tomb de 360 graus. La seva parella, amb la qual portaven molts anys de casats, li deia que volia continuar la seva vida sense ella. Ella, una dona de casa, que vivia única i exclusivament per la seva família. De cop, havia de començar a fer moltes coses que feia temps que no feia, entre elles: cuidar-se i prioritzar-se. No se’n recordava de qui era abans de ser la “dona-de”.


Vam haver de treballar amb la culpa que sentia sobre seu, ja que pensava que havia d'haver fet les coses diferent. Vam haver de treballar amb la por d'estar sola, la por al futur, la por al "què diran", la por a viure sense ell. Vam haver de treballar amb els seus pensaments autodestructius i catastrofistes. Amb la seva ansietat. Vam haver de treballar el dol. Vam haver de deixar de buscar culpables, deixar de buscar respostes a tots els "per què". Va viure una muntanya russa, uns dies més bé i d'altres més malament. I anar fent. Dia rere dia.


I mica en mica va sortint aquella dona, forta i poderosa, que sempre havia tingut dins. I ara és capaç de fer tantes i tantes coses... És clar que encara no ha arribat al final del camí, ho sabem. Ara li toca transitar per la ràbia, a voltes per la tristesa i altres emocions. Però quan riu, riu de veritat. Riu amb el cor. I això no té preu.


Aquest dibuix la representa a ella i a totes les persones que, amb esforç i constància, han aconseguit superar les situacions adverses que se’ls han posat davant. Aquest dibuix representa el poder de la psicologia i la psicoteràpia.👉 psicologia i psicoteràpia online i presencial a Santa Coloma de Farners (Girona). Contacte a través de la plana web www.annapamplona.com #psicologia #psicoterapia #psicologiaonline #santacolomadefarners #psicologossantacolomadefarners #psicologosgirona#psicologosonline #psicoterapiaonline #psicologo #scf

6 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Botons