Buscar
  • Anna Pamplona Bruset

(Bi)maternitat

Avui celebro que fa un any que soc mare x 2. Hi ha dones que diuen que son doblement felices amb dos fills; jo no em considero doblement feliç, però sí doblement estressada 😂

.

.

La (bi)maternitat és complexa i feixuga. Compensa? Sí, tot i que de vegades sento que no. No us enganyaré, el seu pare i jo de vegades pensem que hauríem d’anar a buscar tabac, tot i no fumar, i desaparèixer durant unes quantes hores (o uns quants dies).

.

.

Potser el que més m’ha costat durant aquest any (a part del famós postpart, els despertars nocturns i ara, últimament, els despertars a les 6.30 del matí perquè el petit ja ha dormit prou) ha sigut l’adaptació que ha hagut de fer el germà “gran”.

.

.

Recordo quan, recent parida, ell plorava perquè no el podia acompanyar a dormir jo sola (quan el seu pare estava treballant i el petit donava guerra), recordo com em miraven aquells ulls, plens d’incomprensió. Com no entenia perquè ara no podia fer tantes coses amb ell, perquè no era el centre de la meva atenció. Em feia tan mal veure’l patir... per sort mica en mica tot s’ha anat posant a lloc. Mica en mica ell també ha trobat el seu lloc.

.

.

Admiro les dones que pengen fotos de les seves criatures amb hashtags happy flowers, on queda més que clara la felicitat i l’amor que senten al ser mares. Per sort, cada vegada s’està desmitificant més aquesta maternitat ensucrada. Hi ha dones que son extremadament felices a totes hores (diuen) i d’altres que fem el que bonament podem.

.

.

Hi ha moments maquíssims, sí. I també hi ha molts moments de 💩, hi ha moments que no voldries que s’acabessin mai i hi ha moments que els agafaries i els llençaries per la finestra. “Una de cal y otra de arena”.

.

.

Per una maternitat REAL.

.

.

Recorda que soc experta en psicologia del Postpart per l’Institut Europeu de Salut Mental Perinetal. Consultes online i presencial a Santa Coloma de Farners (Girona). Contacte a través del web www.annapamplona.com o 972931046. #psicologia #psicoterapia #psicologiaonline #psicoterapiaonline #psicologossantacolomadefarners #psicologosgirona #psicologa


24 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Botons