Out of the box

Fa poc m’ha tornat a colpejar el preu que s’ha de pagar per ser diferent (entenent la paraula «diferent» com no seguir amb el que el ramat marca). M’explico:

Els meus fills són maquíssims i intensament intensos. El petit ha començat la llar i, tal com va fer el seu germà «gran», el drama està assegurat. No porta bé que el treguin de la seva zona de confort (amb les seves persones de confort) i el posin amb dues mestres que fan el que bonament poden amb 19 nens més.

D’ell s’espera que no plori, que s’aixequi feliç d’anar a l’escola, que jugui, que rigui, que no vulgui tornar a casa. Però ell no ho sent així i, com que la resta dels 19 nens ho fan de la manera «habitual», ell és el diferent.

I jo soc la mare «del diferent» que, a la vegada, ha portat l’etiqueta de diferent tota la vida.

Tenia l’esperança que el petit seguís el patró considerat habitual, que seguís el ramat de xais, que no cridés massa l’atenció. Passar per la llar d’infants sense fer soroll, que no em miressin cada vegada que faig tot el trajecte amb ell plorant, que no sentís les paraules «ja s’acostumarà, no passa res», que no diguessin «és que la mare de TAL el va preparar molt bé i no ha plorat ni un dia, perquè li ensenyava vídeos i li feia anticipació» (que dius, i et penses que jo li he dit que la llar és un lloc terrorífic o què???) i les dones que li diuen «no has de plorar per anar a l’escola, l’escola és molt divertida… (😅 Que no plores tu quan tornes de vacances i tens 50 anys?)

Ser els diferents implica rebre les mirades dels altres, el sentir-se qüestionada, el judici. Ser diferents implica un lluitar constant per intentar encaixar en una societat, amb una gent que espera que et comportis d’una determinada manera. Ser diferent és difícil… perquè surts del que s’espera de tu.

Els miro a ells, petits, i penso en tots els pals que rebran, però alhora penso en tot el que la diferència els aportarà de bo. Pensar «out of the box» mola… Així que espero i desitjo que la diferència no es vegi com un problema.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Ir arriba